Close
Kotiseutupäivät

19.11.

Torsdag

19.11. HEMBYGDSDAGARNAS FÖRFEST

STÄMNINGSFULLT REDAN PÅ TORSDAG

Anländer du till Karleby redan på torsdag? Stadens muséer och utställningar, stadsteatern, den övriga kulturverksamheten, sevärdheterna och utfärdsmålen önskar Dig, vår Gäst, hjärtligt välkommen. Vi har sammanställt en lista över evenemang och objekt som är värda att bekanta sig med:

För den tidiga hembygdsgästen

Karleby stadsteaters fars Saranat ja sardiinit, som har fått fina recensioner, torsdag 19.11 kl. 13.00. Biljetter 30 e/26 e/20 e. Föreställningen tar 2 timmar i anspråk. Utöver teaterupplevelsen får besökaren bekanta sig med det ståtliga skyddskårshuset Vartiolinna. Mera info: https://kokkolanteatteri.fi/ohjelmisto/saranat-ja-sardiinit/

För dagsländan 

Idel intressanta utställningar! Karlebys specialitet, det lokalhistoriska sällskapet Paikallishistorian Erikoistietotoimisto ETT, har jubileumsåret till ära samlat en utställning med över 400 fotografier i köpcentret Kalles torg. Adresss: Långbrogatan 15, 67100 Karleby.

Om du inte har för avsikt att gå på museum under veckoslutet så har Museikvarteret och Rooska huset i centrum öppet torsdagar kl. 11-18. Rooska huset har jubileumsutställningen Lyckan står den djärve bi och en uppseendeväckande utställning, 5 brudar, som leker med handarbeten på ett modernt sätt. Adress: Rooska huset, Långbrogatan 39, 67100 Karleby

ITE-museet, Lassanderska huset och Pedagogiet: Långbrogatan 28, 67100 Karleby

För livsnjutaren:

Du glömmer väl inte restaurangerna och caféerna i centrum under ditt besök. De erbjuder en varm viloplats i novemberkylan. Och en promenad längs Sundet i vinterskymningen är verkligen att rekommendera. Kanske du stöter på en kung eller en engelsk barkass under din promenad? Tips för dem som reser på egen hand hittar du här: 

Gemensamt för alla:

Torsdagen förgylls av en gemensam kväll vid Original Sokos Hotel Kaarle!

På torsdag kväll kl. 19 träffas vi för trevlig samvaro i Original Sokos Hotel Kaarle, närmare bestämt restaurang Vastaranta. Vi höjer skålarna och hör ett tal kl. 19.15 och efter det kan kvällen fortsätta ända in på småtimmarna. Vi ses senast då!