Close
Kokkola 400

Öppet hus i stadshuset på torsdag 13.2

Den omfattande renoveringen av Karleby stadshus är slutförd och även konferens- och festlokalerna i torgsidan av huset (del C) är klara att börja användas. Detta kommer att firas genom att stadshuset håller öppet för allmänheten den 13 februari kl. 12–18. Samma dag ordnas en fest med anledning av att stadshuset fyller 40 år.

Under Öppet hus har alla intresserade möjlighet att besöka festaulan, konferensrummen och den förnyade Karlebysalen. Guidade turer ordnas också på stadshusets andra och tredje våning där lokalerna i samband med renoveringen byggdes om till färre men större rum med kontorslandskap och där stadens olika sektorers anställda har sina arbetsplatser. Guidningarna startar i entréhallen med en halv timmes mellanrum kl. 12–17.30. Besökarna bjuds på kaffe i Gamlakarlebyaulan kl. 12–18.

I entréhallen presenteras tjänster och funktioner som Karleby stad svarar för. Även ett pop up-postkontor som kommer att betjäna kunder under stadens jubileumsår inleder sin verksamhet och erbjuder besökarna gratis försändelse av ett Karleby-kort till en vän. Kortet som hör samman med firandet av Karleby 400 år delas ut med bilagan till tidningen Keskipohjanmaa den 11 februari. Kortet och postkontoret är en del av jubileumsårets marknadsföringskampanj som Karlebyborna kan delta i.

Dagens festliga tillställning börjar kl. 15.30 i Karlebysalen. Gästerna underhålls av orkestern Guardia Nueva under ledning av kapellmästare Raimo Vertainen. Till öppningsfesten är inträdet fritt. 

Öppet hus-dagen är ett av publikevenemangen under jubileumsåret Karleby 400. Under evenemanget erbjuds avgiftsfri parkering på Salutorget.