Mark

SV    EN

Mark
MarkVuonna 2020 Kokkolan kaupungin perustamisesta tulee kuluneeksi 400 vuotta. Juhlavuosi näkyy kaupungissa monina eri tapahtumina ja toteutuksina koko vuoden ajan. Merkkivuoden valmistelu tiivistyy vuonna 2019.

Juhlavuoden ohjelmassa näkyy yhdistysten, yhteisöjen, yrittäjien ja yksittäisten kuntalaisten ideoita ja aloitteita. Kaupunki tuottaa osan ohjelmasta ja koordinoi kokonaisuutta. Juhlavuoden vietto huipentuu Kokkolan juhlaviikkoihin elokuun puolivälistä syyskuun loppuun. Kokkolan syntymäpäivää juhlitaan kaupungin perustamispäivänä 7. syyskuuta 2020.


Ajankohtaista

Käsityötuotekilpailu - suunnittele ja valmista juhlavuoden käsityötuote!
Kokkola 400 vuotta 2020 - käsityökilpailun järjestää Taito Keski-Pohjanmaa. Tuotteen tulee olla myyntituotteeksi sopiva. Kolme parhainta tuotetta palkitaan ja otetaan myyntiin Kankurin Taito-shoppiin. Lisätietoa kilpailusta täältä ︎
 

Avustushaku juhlavuoden tapahtumiin 
Juhlavuoden valmistelevaa avustusta on ollut mahdollista hakea sellaisiin hankkeisiin ja tapahtumiin, jotka aiheuttavat järjestäjille huomattavia kuluja jo kuluvan vuoden aikana. Tähän mennessä valmistelevaa avustusta on myönnetty seuraaville tapahtumille tai tapahtumakokonaisuuksille:

- KeskiPohjanmaan Kamariorkesteri: Juhlavuoden konsertteihin ja julkaisuihin
- KuoroKokkola-työryhmä: 400 ääntä lavalla - kuorokonsertti 18.1.2020 ja Erik Fordell Grand Prix -laulukilpailu 14.-15.3.2020
- Keski-Pohjanmaan konservatorio: Juhlavuoden kantaatin sävellys- ja sovitustyö
- Kokkolan Nuorisosoittokunta: marssivalmiuden parantaminen
- Taito Keski-Pohjanmaa: Valohimmelityöpajat ja muotoilukilpailu
- Työryhmä Pierides & Törmä: Dance All Year Long - koko vuoden kestävä tanssiprojekti
- Teemu Haapaniemi & co: 400 unelmaa Kokkolasta - poikkitaiteellinen multimediateos
- Karleby Ungdomsförening: Brinnande tunnan - musiikillinen näytelmä
- Kokkolan Matkailuoppaat: uusien oppaiden kouluttaminen ja Kokkola 400 vuotta sitten -kuvaelma

Lisäksi valmistelussa on useita mielenkiintoisia hankkeita ja tapahtumia, joista tiedotetaan lisää syksyn aikana. Avustusta saaneet tapahtumat näkyvät tietojen täydennyttyä myös juhlavuoden tapahtumakalenterissa (tapahtumat.kokkola.fi).

Juhlavuoden huomioimisen ei tarvitse olla suurta ja kallista. Voit myös anoa vuonna 2020 toteutettavalle hankkeelle, hankekokonaisuudelle tai tuotteelle juhlavuoden ilmeen käyttöoikeutta!

Avustukset ja Kokkola400-ilmeen käyttöoikeuden myöntää juhlavuoden toimikunta. Yhteydenotot ja tiedustelut kokkola400@kokkola.fi. Juhlavuotta 2020 koskevien tapahtumaehdotusten esittäminen ja avustusten haku päättyy 7.9.2020. 

Hakulomakkeet ja tarkemmat ohjeet löytyvät täältä ︎
Ju
︎    ︎    ︎